Slik gir du hjemmet ditt et løft – på budsjett!

Slik gir du hjemmet ditt et løft – på budsjett!

Har du akkurat tatt opp boliglån og flyttet inn i ny bolig, noe som medfører at det kanskje er lite rom i budsjettet for interiør og styling av hjemmet? Eller skal du snart begi deg ut på boligjakt igjen, samtidig som du har lyst på litt oppgradering uten at det skal koste skjorta?

Ovenfor har vi beskrevet to vidt forskjellige scenarioer, men som begge er høyst realistiske. Økonomi er noe som kan utvikle seg fra en blomstereng til et minefelt relativt raskt, og derfor bør man trå svært varsomt i forbindelse med dette.

I denne artikkelen skal vi gi deg noen tips til hvordan du kan gi hjemmet ditt et løft uten at det trenger å sprenge budsjettet ditt fullstendig! Er du en av mange som spør «hvor mye kan jeg låne?», har vi også gode svar for deg.

1) Sett ditt eget preg på boligen

Det er sjelden man liker absolutt alt ved boligen når man flytter inn. Dessuten er det svært sjelden at det er poenget uansett, da det er meningen at den nye eieren skal sette sitt preg på boligen.

Men når det er sagt, så trenger ikke det å bli dyrt. Ikke gå i gang med å endre på romløsningen dagen etter at du har flyttet inn, med mindre det er helt nødvendig. Med tiden er det ikke sikkert det er så ille likevel.

Ta i stedet en titt på detaljene. Liker du dørhåndtakene så godt som du burde, eller skulle du ønske at bokhyllen var plassert et annet sted? Begge deler er enkelt å gjøre noe med. Bytt ut håndtakene til noen du liker og finn en ny plassering til bokhyllen.

2) Bytt ut dekorasjoner og gardiner

Er du en person som liker å bytte ut dekorasjoner og gardiner i takt med årstidene? Om du ikke har prøvd det før, så vil det absolutt være verdt forsøket. Lyse gardiner om våren og sommeren og noen litt tettere resten av året. Det vil gjøre underverker for romfølelsen!

3) Estetisk og praktisk oppbevaring

Når du skal investere i oppbevaringsmuligheter til hjemmet ditt, så bør du vektlegge tre faktorer. Det er pris, design og funksjonalitet. For eksempel skittentøyskurven kan utgjøre en fin designmessig detalj i hjørnet på badet, selv om den ellers har en helt annen funksjon.

4) Gjør nødvendige ting til dekor

I en husholdning er det vanlig å finne gjenstander som kost og brett. Veldig ofte ligger det også en oppvaskbørste i oppvaskkummen.

Det er fort gjort å gå for billigvarianten i dagligvarebutikken, men er det lurt? Sannsynligheten er stor for at dette er ting du må bytte ut oftere enn noen skifter sokker.

Derfor bør du i stedet legge litt ekstra i det og investere i noe som tar seg godt ut på plassen sin. Da trenger du heller ikke å skjemmes av at du glemte å fjerne det når dere får besøk!

5) Ikke undervurder verdien av rydding og støvtørking

Unødvendig rot har mye å si for romfølelsen. Føler du på et behov for å gjøre store endringer, bør du først rydde og kanskje til og med tørke litt støv. Dette er aktiviteter med en verdi som ikke bør undervurderes!

Om du noen gang igjen skulle benytte deg av en lånekalkulator i forbindelse med et nytt boliglån, så er dette et tips som vil ha god effekt på resultatet der.

Legg igjen en kommentar

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124